Bokbeställning

Kom och se – om meditation och theravadabuddhism
av Marie Ericsson

”Ehipassiko är ett ord på pali, som betyder ”kom och se”, och det är en av de egenskaper som karaktäriserar Dhamma, den theravadabuddhistiska läran. Den är öppen för alla att prova på, inbjudande och utan hemlighetsfulla eller invecklade invigningsritualer.

I denna bok får vi följa med på författarens resor till buddhistiska kloster och meditationscenter i Asien och ta del av både teori och praktiska övningar i vipassanameditationens konst.

Efter över 40 år av buddhistiskt utövande och studier är Marie Ericsson väl meriterad att vara vår guide. På ett klart, enkelt och personligt sätt lotsas vi genomBuddhas läror och får även en del kultur, bilder och humor på köpet. Boken rekommenderas till alla som vill få en inblick i buddhismens äldsta kärnläror, som de utövas här och nu både i Asien och i Sverige.”

”Kom och se” har tilldelats Kulturrådets litteratur- och distributionsstöd 2012.

Om man köper boken direkt på Vipassanagruppens hemsida, torsdagsmeditationer eller retreater kostar den 160 kr. Man kan även få den hemskickad men då tillkommer porto 55 kr. Skicka ett mail med namn och adress till Vipassanagruppen, så kommer boken med ett inbetalningskort inlagt. Den går också att beställa på nätet hos AdLibris eller Bokus.

Maila: Vipassanagruppen