Vipassana och yinyoga i tystnad 2019

Vipassana och yinyoga i tystnad
Påskretreat med Staffan Hammers och Weronika Mrowczyk
 – 18–22 april 2019 (Skärtorsdagen – Annandag påsk)

Retreaten är fulltecknad. Väntelista finns (13 personer den 6 februari)  – om du väljer att ställa dig på väntelista behöver du inte betala anmälningsavgift.

En kombination av vipassanameditation och yinyoga – ett unikt tillfälle att träna mindfulness och koncentration samtidigt som man är vänlig mot kroppen och utvecklar flexibilitet och böjlighet.

Retreaten är anpassad för både nybörjare och mer erfarna. Programmet omfattar sittande och gående meditationer varvade med yinyogapass och metta-meditationer samt instruktioner, föredrag och frågestunder. Dessutom blir det traditionella buddhistiska inslag såsom fem träningsregler och chanting. Deltagarna inbjuds att praktisera ädel tystnad under hela retreaten förutom vid frågestunder. Tre vegetariska måltider serveras dagligen. Övernattning sker i två- eller flerbäddsrum (ingen möjlighet till enkelrum finns).

Vipassana är en meditationsform där man observerar kroppen och sinnet och tränar sig att på ett icke reaktivt sätt utforska det som händer här och nu.

Yinyoga är en syntes mellan mindfulness och yoga. I denna relativt enkla yogastil stannar man i varje position under en längre tid. Alla yinyogaställningar är sittande eller liggande och ökar flexibiliteten och böjligheten i hela kroppen.

StaffanStaffan Hammers var med och startade Vipassanagruppens verksamhet i slutet av 1970-talet. 1985 ordinerades han till buddhistmunk på Sri Lanka och levde sedan under elva år i olika kloster och ägnade sig åt meditation, studier och undervisning. Efter att ha återvänt har han under de senaste 20 åren lett Vipassanagruppens meditationskvällar och helgretreater. Civilt arbetar Staffan med systemsupport på ett dataföretag i Stockholm. Han bor tillsammans med sin fru på landet söder om Stockholm.

Weronika Mrowczyk har lång erfarenhet av meditation, började med Zen 2001, och har sedan fortsatt med vipassana med olika lärare såsom S.N.Goenka och nu senast med den burmesiske mästaren Sayadaw U Tejaniya. Hon är ursprungligen från Krakow i Polen, men har bott i Sverige sedan 2003. Weronika har en akade­misk bakgrund och är yogalärare med särskild inriktning på yinyoga (utbildad och certifierad av Magdalena Mecweld). Hon är också massör och utbildar sig nu till fysioterapeut. Weronika driver studion Samadhi Yoga Gamla Stan.

Tid: Torsdag 18–måndag 22 april 2019; incheckning på torsdagen 15–17, avslut på måndagen 13.30
Plats: Borntorpet, Skinnskatteberg, Bergslagen
Pris: 2 800 kronor + frivillig donation till lärare och manager. Ta med kontanter eller swishkonto om du önskar donera.

Info: staffan [ @ ] sangha.nu

Anmälan: Genom att betala in anmälningsavgiften 1.000 kronor på Vipassanagruppens plusgirokonto 17 43 75-6; ange namn, adress, mailadress, mobilnummer och födelseår samt retreatkod SHWM. Om betalning görs via Internet och uppgifterna inte får plats, skicka dessa i ett separat mail.
Betala sedan den kvarstående avgiften, 1.800 kronor, senast sex veckor före retreatstart. Anmälningsavgiften återbetalas inte, medan den kvarstående avgiften återbetalas om avbokning sker senast en månad före retreatstart.